EU Funded

Αθλητικά έργα

Έχουμε κατασκευάσει πληθώρα αθλητικών έργων, καθώς ειδικευόμαστε στα αθλητικά δάπεδα για γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, αντισφαίρισης και στίβους.


Πιο συγκεκριμένα αναλαμβάνουμε την πλήρη κατασκευή των ακόλουθων τύπων αθλητικών δαπέδων:

Κατασκευή ακρυλικού συνθετικού ελαστικού τάπητα

Εφαρμογή: Δάπεδα μπάσκετ, τέννις, βόλλευ

Τάπητας μη υδατοπερατός, συνολικού πάχους 1.6-2 χιλ., ακρυλικής βάσης, εμπλουτισμένος με λεπτόκοκκα σκληρά αδρανή (π.χ. χαλαζιακή άμμος), ιδιαίτερα ανθεκτικός στις υπεριώδεις ακτίνες και στην εντατική χρήση, με τελική επιφάνεια ενιαία (χωρίς αρμούς), ματ, αδρή και αντιολισθηρή. Υλικά πιστοποιημένα κατά ITF. Ο τάπητας εφαρμόζεται σε υφιστάμενη στρώση ασφάλτου και τα στάδια εφαρμογής έχουν ως ακολούθως:

Στρώση εξομάλυνσης: Διαστρώνεται μίγμα από ειδικό ασφαλτικό γαλάκτωμα και λεπτόκοκκα αδρανή (π.χ. χαλαζιακή άμμος), σε δύο ή τρεις επάλληλες και διασταυρούμενες στρώσεις, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη επιφάνεια που θα υποδεχθεί τον ακρυλικό τάπητα.

Ελαστομερής στρώση Cushion (Προαιρετικά): Η συγκεκριμένη στρώση προσφέρει υψηλή αίσθηση ελαστικότητας κατά την άθληση, μεγαλύτερο spin και περισσότερη άνεση και αποτελείται από 2 ή 3 διασταυρούμενες στρώσεις με ελαστομερές υλικό (cushion).

Ακρυλικός συνθετικός τάπητας (στρώση πλαστικοποίησης): Διαστρώνεται χυτός, σε δύο (2) επάλληλες και διασταυρούμενες στρώσεις, με τη χρήση ειδικής ελαστικής σπάτουλας (ρακλέτας). Το υλικό που χρησιμοποιείται περιέχει στυροακρυλικά πολυμερή και άλλα λεπτόκοκκα αδρανή (χαλαζιακή άμμος), που προσδίνουν πολύ καλή αντοχή στην τριβή. Περιορισμοί ως προς την απόχρωση του τάπητα δεν υπάρχουν (κόκκινος, πράσινος, μπλε, πορτοκαλί, ή οποιοσδήποτε συνδυασμός χρωμάτων RAL).

Διαγράμμιση: Η χάραξη και η διαγράμμιση του γηπέδου γίνεται στις διαστάσεις που καθορίζονται στις σχετικές πρότυπες προδιαγραφές στις Γ.Γ.Α. και με ανεξίτηλα χρώματα, συμβατά με τον ακρυλικό τάπητα.

Κατασκευή συνθετικού τάπητα στίβου (ταρτάν)

Εφαρμογή: Στίβος

Ο συνθετικός τάπητας στίβου εφαρμόζεται σε υφιστάμενη ασφαλτοστρωμένη επιφάνεια η οποία έχει διαστρωθεί λαμβάνοντας υπόψιν τις απαιτούμενες κλίσεις για την απρόσκοπτη απορροή των όμβριων υδάτων και σύμφωνα μετ ις προδιαγραφές της ΓΓΑ. Πιο συγκεκριμένα ο τάπητας αποτελείται από:

  1. Το λάστιχο, το ανακυκλωµένο λάστιχο, ή το βουλκανισµένο λάστιχο µε µορφή κόκκων, µαύρου συνήθως χρώµατος.
  2. Την πολυουρεθάνη (P.U.) είτε µε µορφή κόκκων, είτε µε µορφή στεγανής στιβάδας ερυθρού, ερυθρόφαιου συνήθως ή οποιουδήποτε άλλου χρώµατος.
  3. Τους κόκκους ειδικού ελαστικού (E.P.D.M.) ερυθρού, ερυθρόφαιου συνήθως χρώµατος ή και οποιουδήποτε άλλου χρώµατος που καθιστούν αντιολισθηρή την επιφάνεια χρήσης ενός συνθετικού τάπητα
  4. Την κόλλα πολυουρεθάνης, που χρησιµεύει για την συγκόλληση των κόκκων και τη δηµιουργία αντίστοιχης στρώσης.

Ο συνθετικός τάπητας αποτελείται από µία στρώση κόκκων λάστιχου ή ανακυκλωµένου λάστιχου, ή ειδικού λάστιχου E.P.D.M ή βουλκανισµένου λάστιχου, συνδεδεµένων συνήθως µε πολυουρεθάνη (P.U) ή αντίστοιχο υλικό και από µία στρώση µη υδροπερατής καθαρής πολυουρεθάνης (P.U) ή βουλκανισµένου λάστιχου, ώστε το συνολικό πάχος του συνθετικού τάπητα να είναι από 13 χιλιοστά κατ’ελάχιστο µέχρι και 15 χιλιοστά κατά µέγιστο (των παχών µετρουµένων σύµφωνα µε τα καθοριζόµενα από τον γερµανικό κανονισµό DIN 18035/6, παραγρ.6.2.2.).

Ο τάπητας στην τελική του μορφή να φέρει ανθεκτικότητα σε σχέση µε την αθλητική του λειτουργία, συµπεριφορά και τις τεχνικές του ιδιότητες σύμφωνα με τα οριζόμενα από ΓΓΑ. Η εκπλήρωση των παραπάνω προϋποθέτει την τήρηση συγκεκριµένων απαιτήσεων: αντοχή έναντι υποχώρησης, αντιολισθηρότητα, αντοχή σε καταπόνηση από καρφιά (spikes), αντοχή σε διάτρηση, αντοχή σε καύση, αντοχή σε γήρανση και αντοχή σε αποκόλληση από την υπόβαση.

Κατόπιν των ως άνω σταδίων εφαρμογής ακολουθεί διαγράμμιση με κατάλληλο χρώμα συμβατό με τον τοποθετημένο τάπητα.

Συνθετικός χλοοτάπητας

Εφαρμογή: Γήπεδα ποδοσφαίρου, 5x5, τέννις, κήποι, παιδικές χαρές

Ο συνθετικός χλοοτάπητας, ως βιομηχανοποιημένο προϊόν, παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον φυσικό χλοοτάπητα, καθώς έχει σαφώς χαμηλότερο κόστος, περισσότερη ευκολία τοποθέτησης, ενώ παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση και τα καιρικά φαινόμενα και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Παρ'όλα αυτά στην εμφάνιση δε διαφέρει καθόλου από το φυσικό χόρτο και για τους λόγους αυτούς ο συνθετικός χλοοτάπητας εγκαθίσταται ολοένα και περισσότερο σε γήπεδα ποδοσφαίρου, τέννις, κήπους, παιδικές χαρές κλπ.

Πολυβινυλικά δάπεδα

Εφαρμογή: Κλειστά γήπεδα μπάσκετ, βόλλευ, χώρους γυμναστηρίων, σχολές χορού κλπ.

Τα πολυβινυλικά δάπεδα αποτελούν ιδανική επιλογή κορυφαίας ποιότητας για κλειστούς χώρους αθλητισμού. Προσφέρουν υψηλό επίπεδο απορρόφησης κραδασμών και αναπήδης μπάλας, είναι άκαυστα, αντιολισθητικά και φέρουν πολύ μεγάλη αντοχή. Το δάπεδο παράγεται σε ρολλά τα οποία εφαρμόζονται με κατάλληλη κόλλα και οι αρμοί ανάμεσά τους κλείνουν με ειδική θερμοκόλληση από συμβατό κορδόνι PVC.

Ενδεικτικά έργα

Έλαβαν χώρα εργασίες αναγκαίες για την βελτιστοποίηση της ασφάλειας του γηπέδου "Μ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ" του Δήμου Καισαριανής

Περισσότερα ›

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής αύλειων χώρων διαφόρων σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Γαλατσίου

Περισσότερα ›

Πραγματοποιήθηκε πλήθος οικοδομικών και ηλεκτρολογικών εργασιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου του Δήμου Αμαρουσίου

Περισσότερα ›

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες κατασκευής νέου αθλητικού τάπητα αντισφαίρισης

Περισσότερα ›

Σε προαύλεια διαφόρων σχολείων του Δήμου Παλλήνης έλαβαν χώρα εργασίες ανακατασκευής του αθλητικού δαπέδου με χρήση σύγχρονου ακρυλικού τάπητα

Περισσότερα ›

Πραγματοποιήθηκε πλήθος οικοδομικών εργασιών τόσο στον εσωτερικό όσο και στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής

Περισσότερα ›

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία ανακατασκευάστηκαν οι περιφράξεις και οι τάπητες των γηπέδων καλαθοσφαίρισης του Δήμου Γαλατσίου.

Περισσότερα ›

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων σχολικών μονάδων καθώς και επιστρώσεις αύλειων χώρων με ακρυλικό συνθετικό τάπητα

Περισσότερα ›

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής των αύλειων χώρων διαφόρων σχολείων του Δήμου Πειραιά

Περισσότερα ›

Έλαβαν χώρα διάφορες οικοδομικές εργασίες με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των αθλουμένων 

Περισσότερα ›

Έλαβαν χώρα εργασίες επέκτασης του γηπέδου ποδοσφαίρου Γέρακα με την κατασκευή νέου συνθετικού τάπητα στίβου επί νέας ασφαλτόστρωσης

Περισσότερα ›

Σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας έλαβαν χώρα εργασίες επισκευής, αναβάθμισης και ανακαίνισης

Περισσότερα ›

Έλαβε χώρα επισκευή σε εκτεταμένα τμήματα του ταρτάν του γηπέδου της Χωράφας

Περισσότερα ›

Σε διάφορα σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής εκτελέστηκαν εργασίες αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου 

Περισσότερα ›

Ανακαινίστηκαν τα δάπεδα διαφόρων υφιστάμενων γηπέδων καλαθοσφαίρισης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Περισσότερα ›

Έλαβαν χώρα προμήθεια και εργασίες τοποθέτησης ειδικού συνθετικού τάπητα σε διάφορα νηπιαγωγεία του Δήμου Περιστερίου

Περισσότερα ›

Έλαβε χώρα κατασκευή γηπέδων mini tennis από συνθετικό-ακρυλικό τάπητα

Περισσότερα ›

Πραγματοποιήθηκε προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων κερκίδας

Περισσότερα ›

To top
Nafconstruction AE © 2018 - 2024. All Rights Reserved. Developed by TotalWeb®